Menü Bezárás

Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések

A kedvezményezett neve: BALTAVÁRI REDŐNY Ipari Kereskedelmi, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: „Technológiai innováció a Baltavári Redőny Kft-nél”
A szerződött támogatás összege: 18 284 000 Ft
A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalma:

Cégünk vezette be Magyarországon a különféle áthidaló elemekből a falazás során kialakítható lépcsőbe elrejthető „vakolható redőnyt”. Ennek a típusnak az elterjesztése olyan jól sikerült, hogy még ma is rendszeresen alkalmazzák pedig műszakilag alkalmatlan a mai „energiatanúsítványos” épületekhez!

A 2010-es évektől új kihívás jelent meg az építőiparban, a (néha már a szélsőségig elmenő) szigetelés lett a trend. A tégla tartószerkezet és az egyre vastagodó táblás szigetelésű falazati rétegrendekbe már nem szabad betonból vagy áthidalókból alkotott lépcsőkbe elrejteni a redőnytokot. Az a megoldás, a falazathoz képest borzalmasan hőhidas konstrukció, hibája még a háromrétegű üvegezéssel ellátott, ezáltal súlyosabbá váló nyílászáró felső rögzítésének hiánya is.

A hőhidas „lépcső” kiváltására találtam ki egy expandált polisztirolból álló, a helyszínen kiöntendő áthidaló gyártását elősegítő zsaluelemet, mely alulról egy redőnyalagutat is tartalmaz. Ez lett a BALTAVÁRI REKORD. Anyagából adódóan nem létezik ennél jobb hőszigetelésű redőny elhelyezés, a bele sütött alumínium gerincének konzolokkal a betoncsatornába csatlakoztathatósága által a hozzá csavarozható nyílászáró rögzítése is megbízható lett. Korábban cégünk az üres hőszigetelő tokot formába habosításos eljárással külsős cégtől szerezte be, azonban a piaci pozíció, a vevői igények kielégítése végett, beszerzésre és beüzemelésre került egy Hőszigetelt redőny és zsaluzia gyártó berendezés így cégünk már maga tudja legyártani a hőszigetelő tokokat is. A beszerzett eszköz alkalmas arra, hogy könnyedén lehessen a vágás során az egyedi igényeket kielégíteni. A beruházással célunk a termelési kapacitásunk bővítése, cégünk kitettségének a csökkentése, valamint az innováció fejlesztése, felgyorsítása volt.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019.07.12.
A projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-03431

EU fejlesztési támogatás