Menü Bezárás
B-REKORD® Zsaluziatok

B-REKORD® falazatba építhető zsaluziatok | 5

B-REKORD® zsaluziatok
B-REKORD® zsaluziatok

Irodákon, ipari létesítményeken jellemző, hogy a tűző napfénnyel szemben leghatékonyabb külső árnyékoló szerkezetet, az alumínium lapokból álló zsaluziát a kész épületre utólag szerelik fel, majd annak felső szerelvény részét egy látható, festett lemez tokkal beburkolják. Ez akár szép is lehet, ha az épület jellegéhez, színeihez illeszkedik. Családi házak homlokzatán  harmonikusabb ezt a tok szerkezetet a vakolat alá rejteni.           Erre kínál megoldást a

hőszigetelt redőnytok

A ZSALUZIATOK FELÉPÍTÉSE

Anyaga - hőszigetelés

A tok passzív házak elvárásainak is megfelelő hőszigetelését a grafitos EPS hab (1) garantálja. A tokkal szállított 3 cm-es EPS lap (3) az ablak beépítés után még a belső oldalra felragasztandó!

ERŐS SZERKEZET – STABIL NYÍLÁSZÁRÓ RÖGZÍTÉS

A tok középen futó robosztus alumínium gerinc (4) merevíti a tokszerkezetet, egyben a (tokkal szállított) rajta függőlegesen átfűzött acél tüskékkel (5) vagy konzolokkal közvetlen kapcsolatot létesít a felette kialakított vasbeton kiváltó és az alulról hozzá csavarozott nyílászáró között.

A zsaluziatok felépítése
ZSALUZIA TOKOK A KOSZORÚ BETONOZÁSA ELŐTT
zsaluziatokok

HA A ZSALUZIA CSAK KÉSŐBB KERÜLNE BESZERELÉSRE

A tok alulról lezárható a külső profilba (6) illeszthető lemez takaró fedéllel (8), aminek
érdesített felülete homlokzati festékkel a fal színére festhető.

Ha a zsaluzia később kerülne beszerelésre

ZSALUZIATOKOK TELJES FALKERESZTMETSZETRE

A zsaluziatokot optimálisan a teljes falazati rétegrendnél 2 cm-el keskenyebbre gyártjuk. Az ábrán 30 cm tégla + 15 cm szigetelés + ragasztó falrétegrendhez ajánlott 44 cm széles, 30 cm magas STANDARD ZSALUZIATOK látható. Ebbe a 25 cm fészekmagasságú tokba a C 80 -as zsaluzia 240 cm-es nyílászáró magasságig felhúzható.

zsaluziatok

ZSALUZIA RÖGZÍTÉS

Az utólag alulról bepattintható acél tartókonzol (9) bármely zsaluziatípus beszerelését lehetővé teszi.

SZÚNYOGHÁLÓ A ZSALUZIA ÉS AZ ABLAK KÖZÉ

A B-REKORD® ZSALUZIA tokunk is rendelkezik a redőnytokjainknál bevált, fentről lehúzható, rolós
szúnyogháló csatornával (2). Ha nem kerül bele szúnyogháló, ez a csatorna egy EPS profillal lezárva marad.
Ezt a típusú szúnyoghálót ablakra ajánljuk, ajtókra
oldalról elhúzható rolós szúnyogháló, vagy pliszé szerelhető.

ROVAR STOP!

A B-REKORD® szúnyoghálórendszer
része a kefetartó alumínium profil (10), ami a belehúzott 15 mm-es sűrű kefével megakadályozza a rovarok tokból való lejutását.

zsaluziatok

VARIÁLHATÓ ÉLKIALAKÍTÁS

A tok külsején futó alumínium külső profil (6) merevíti a takaró réteg alsó élét, illetve ehhez csatlakoznak a különböző szélességű vakoló profilok (7).

zsaluziatok

Tipp: Egyedi élprofil adapter a díszburkolat indításához.

REDŐNY ÉS ZSALUZIA EGY ÉPÜLETEN

A falazatba beépített B-REKORD® ZSALUZIATOK a színre vakolás után külső megjelenésében egyezik a B-REKORD® REDŐNYTOK-család többi tagjával ezért alkalmazása kombinálható. Ez szerencsés, ha egy épületen váltakozva akarnak redőnyt, illetve zsaluziát beépíteni. A hasonlóság ellenére a zsaluziatokkal való tervezés bonyolultabb, az alábbi szempontokat mérlegelve kell a megfelelő típust és méretet kiválasztani.

MÉRETEK

A ZSALUZIATOK MAGASSÁGA

A zsaluziák általában 80-100 mm széles C vagy Z alakra profilált lapokból állnak, amit felhúzáskor a kötélzete egy téglalap formátumú csomagban gyűjt össze a zsaluziafészekben. Ebben a fészekben kell elférnie a zsaluzia karnisának, benne a motornak, illetve felhúzott állapotában az összegyűjtött lapoknak is.

 

A MAXI ZSALUZIATOK fészekmagassága 30 cm, tokmagassága 35 cm.

TERVEZŐI SZABADSÁG!

A B-REKORD® ZSALUZIATOK 3D technológiával készül, mindig a falazat rétegrendjéhez megfelelő szélességben, de egyedi tervezői elképzelést is meg tudunk valósítani!

Már a tervezéskor érdemes kiválasztani a zsaluzia típusát, így pontosan méretezhető a hőszigetelt zsaluziatok.

zsaluziatok

Tipp! Ha vállaljuk azt a szépséghibát, hogy (az általában ritkán) teljesen felhúzott állapotában a zsaluzia nem fér el a fészekben, hanem 5-6 cm-t kilóg a tokból alul, akkor ennyivel csökkenhet a tokmagasság a felette kialakítandó tartó szerkezet javára.

A ZSALUZIATOK SZÉLESSÉGE

A zsaluziatok a zsalufészektől a lakótér felé tömör EPS hab. Erre a megfelelő hőszigetelés miatt van szükség. Cél, hogy ez a hőszigetelő réteg minél vastagabb legyen, egyúttal az ablak elhelyezését meghatározó alumínium gerinc (4) minél távolabbra kerüljön a belső falsíktól.

Tervezéskor teljes fal rétegrendben kell gondolkodni. Javasoljuk, hogy a zsaluziatok szélessége maximum 2-3 cm-el legyen keskenyebb a végleges fal keresztmetszetnél. Szigeteléskor egy 2 cm-es EPS lap (11) felragasztásával, a külső
sík pontosan kiegyenlíthető.

A ZSALUZIATOK HOSSZA

A zsaluzia szerelvényeit tartalmazó karnis hossza megegyezik az ablak elé leereszkedő lapok hosszával, ezért a tokban kialakított fészeknek sem kell ennél hosszabbnak lennie. A zsaluzia tok bruttó gyártási hossza ennél 10 cm-el több, a végére ragasztott 5-5 cm szigetelés miatt. (Ablak szélessége + 10 cm)

BEÉPÍTÉS

A B-REKORD® ZSALUZIATOK beépítése a B-REKORD® PROJEKT redőnytokéval azonos. Erről és a sarok kialakítások lehetőségeiről a 2. számú ismertetőnkből tájékozódhat.